643-ма зрелостници се потят на матурата по БЕЛ във Видин

643-ма зрелостници се потят на матурата по БЕЛ във Видин Днес се провежда  държавният зрелостен изпит по български език. Над 52 000 зрелостници от цялата страна се явяват на матурата по български език и литература.
Изпитът започnа в 8 часа. Той е под формата на тест, който бе генериран рано тази сутрин в просветното министерство чрез компютър от 11 милиона възможни комбинации. Тестът съдържа 40 въпроса, като ще има такива с 1 верен от 4 възможни отговора, както и със свободен отговор. Последната 41 задача е създаване на аргументативен текст по дадена творба. На матурата, която ще продължи 4 астрономически часа, трябва да се пише с черен химикал. 
Авторът и произведението за 41-ия въпрос ще бъдат обявени публично, след като приключи изпитът, а темата - след приключването и на изпита за зрелостниците със специални образователни потребности. След 16.00 часа в сайта на Министерството на образованието и науката ще бъдат публикувани изпитните варианти и ключът с верните отговори за изпита. 
В три училища на територията на Видин ще се проведе матурата - езиковата гимназия "Й. Радичков", професионална гимназия "Проф. Д-р Асен Златаров" и професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев". 643-ма зрелостници от видинските училища са подали заявления за явяване на държавен зрелостен изпит по български език. Резултатите от изпитите ще бъдат обявени до 13 юни.
21.05.2019, 09:59 часа
743 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha