Бивши работници от „Химко“: Искаме си парите, ще си търсим правата в Страсбург /снимки/

Бивши работници от „Химко“: Искаме си парите, ще си търсим правата в Страсбург /снимки/ Бивши работници на „Химко“ излязоха на протест днес пред сградата на съдебната палата във Враца. Причината за мълчаливото негодувание фактът, че въпреки постановеното съдебно решение за изплащане на забавени вече 17 години заплати и наличие на средства за това, по сметките им не е преведен и лев.
На протеста се събраха около 50 бивши работници, които чакат пари от „Химко“. Те бяха категорични, че повече не могат да чакат парите, които са изработили преди повече от 17 години. По думите на възрастните врачани, немалка част от колегите им са починали и не са могли да дочакат средствата. Хората бяха категорични, че ако в кратки срокове не получат по сметките си сумите, които им се полагат, ще си търсят правата в Страсбург. 
693 работници и бивши служители чакат пари от "Химко", а обезщетенията възлизат на 1 318 532 лева. Дължимите суми са в сметката на синдика Росица Томова, но без решението на магистратите от ВКС тя няма правно основание да разпредели сумите по сметките на бившите работници. 
Причината е предявен наскоро иск от бивш служител на „Химко“, който напуснал предприятието две години преди да бъде обявено в несъстоятелност. Тогава мъжът си извадил изпълнителен лист за сумите, които трябва да получи, но на по-късен етап не бил включен в колективния иск с другите работници. 11 години по-късно служителят предявява иска за парите си, което е довело до забавяне на изплащането на дължимите суми на работниците. 
 
21.05.2019, 11:50 часа
2458 1
Коментари

Стоян

21.05.2019, 12:11 часа
пари не ма и да видят горките хорица язък че си губят времето с мишкарите пред съда
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha