189 пожарникари и спасители идват на обучение в Монтана

189 пожарникари и спасители идват на обучение в Монтана 189 пожарникари и спасители от Гърция, Молдова и Румъния ще участват в учение „Издирване и спасяване при разрушения в градска среда с последващи инциденти с опасни вещества” в Монтана през юни 2019 г.
Учението „Издирване и спасяване при разрушения в градска среда с последващи инциденти с опасни вещества” е планирано да се проведе в периода от  12 до 15 юни 2019 г. на територията на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Монтана. 
Целта на инициативата е да се тестват възможностите на различни държави  за реагиране и сътрудничество при  ликвидиране на  последиците след мащабни бедствия.
В тренировъчното учение ще вземат участие Модули за издирване и спасяване в градска среда на Гърция, Молдова и Румъния и Модул за реагиране при инциденти с опасни вещества на Румъния.
Международните екипи ще проведат тренировъчни дейности в районите на:
1. град Монтана: полигон на „Центъра за професионална квалификация” – РДПБЗН, язовир „Огоста”, и недостроена сграда „Хирургически блок” до МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” АД;
2.  с. Горно Церовене при язовир „Огоста”;
3. с. Ерден – тунел към канал на недоизграден напоителена система на язовир „Огоста”.
Подобни учения са проведени в Монтана през 2013 г., 2016 г. и 2018 г.
21.05.2019, 12:45 часа
2730 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha