Проучват с 60 бона как да прокарат вода до пещерата „Леденика“

Проучват с 60 бона как да прокарат вода до пещерата „Леденика“ Община Враца обяви обществена поръчка за проучване как да бъде водоснабден туристическият комплекс „Леденика“, научи агенция BulNews. Процедурата е за изготвяне на прединвестиционно проучване, което е предвидено да струва до 60 000 лева с ДДС. Средствата за подробния анализ ще бъдат осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а критерият за избор на изпълнител е оптимално съотношение между цена и качество.   
От местната управа поясняват, че от дълги години се наблюдава постоянен недостиг от чиста питейна вода в туристическите обекти, а подобни услуги не могат да се реализират без наличието на достатъчно вода и то целогодишно. 
Нарасналите нужди от вода през изминалия период на експлоатация и реалната възможност за увеличаване на подаваното водно количество довеждат до необходимостта от изграждането на ново водоснабдяване, въпреки трудния за строителство терен. 
Трасето на бъдещия водопровод ще трябва да започва от предвидената за изграждане нова пречиствателна станция „Бистрец 2“, която се намира над съществуващата в момента станция. От там водопроводът ще стигне до пътя за пещерата „Леденика“, от където ще се отклони за вилата на АЕЦ. Предвидено новият водопровод да бъде до склона под „Замбина могила“, откъдето ще стигне до съществуващия водоем, подаващ вода на туристическия комплекс. Общата дължина на трасето е 8 км. 
Оферти могат да се подават до 28 май.
 
22.05.2019, 08:06 часа
1569 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha