Борован отбеляза празника си с богата програма

Борован отбеляза празника си с богата програма На 21 май на площада пред читалище „Цани Иванов“ в Борован се проведе традиционният празник на селото. Стотици жители и гости се стекоха, за да се насладят на чудесната програма и да се повеселят заедно. Гости на тържеството бяха кметове, представители на различни политически сили и общински съветници.
Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова приветства жителите и гостите с пожелания за здраве и благоденствие.
„Въпреки тежкото време, в което живеем, търсим начин да поддържаме традициите си живи, защото нашата нация е преживяла много по-тежки моменти, но е оцеляла, благодарение на непреклонния си дух, богатата си душевност, трудолюбие, неподправена доброта и гостоприемство, всеотдайност към семейство, род и Родина…“, каза тя в словото си.  
Поздравителни адреси пристигнаха от всички кметове на общини в област Враца, от Мустафа Карадайъ – председател на Движението за права и свободи, от Камен Костадинов, от Явор Хайтов от народни представителни, директори на училища и детски градини, нотариус Евгения Христова, от много институции, граждани и гости на общината.
Съгласно Наредбата за символиката на Борован, на празника на селото се връчва почетното звание „Наградата на Борован“. Комисията по номинациите излезе с предложение пред общинския съвет с отличието да бъдат удостоени Мая Донкова Дончовска-Марковска – директор на основно училище „Св.Св Кирил и Методий“ в Борован, и Данаил Христов Донов /Посмъртно/ за приноса им в развитието на учебното дело в общината, изграждане на модерна база на двете училища и работата по проекти. Кметът на общината инж. Десислава Тодорова връчи почетни плакети и букети на Донкова и на съпругата на Донов - Веселина.
Тържествената програма продължи със изпълнения на мажоретен и танцов състав към читалище „Развитие“ - Бяла Слатина. Кулминацията на празника беше концертната програма на певицата Десислава, след което жителите и гостите се насладиха на пищна фойерверк програма.
23.05.2019, 10:07 часа
1124 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha