108 работни места представиха на трудова борса в Монтана

108 работни места представиха на трудова борса в Монтана 70 търсещи работа проявиха интерес към трудовата борса, проведена в Монтана. Форумът бе открит от директорката на Бюрото по труда в Монтана Светла Узунова.
"За подпомагане на трудовата реализация на търсещи работа, улесняване информирането и подбирането на заемане на свободни работни места. Възможност на работодателите да представят дейността си и да осъществят контакт с кандидати за свободни работни места. Тя е насочена към всички целеви групи", каза Узунова.
В борсата взеха участие 18 работодатели от региона, които обявиха общо 108 работни места на първичния пазар на труда. Работодателите търсят търговски представител; отчетник, кредити; оператор, производствена линия; шивач; оператор металообработващи машини; готвач; сервитьор; полевъден работник; барман; продавач-консултант; пакетировач; общ работник; работник прахово покритие и др.
Присъстващите на борсата безработни лица имаха възможност да представят своите кандидатури пред работодателите, както и да получат информация и консултация относно възможностите: за обучение в Българо-германските центрове за професионално обучение; за кариерно развитие; за търсенето на работа в страните от Европейското икономическо пространство. Представителят на Комисията за борба с трафика на хора запозна безработните с рисковите фактори и начините за предпазване от попадане в трафик на хора.

 
31.05.2019, 15:50 часа
1742 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha