Продължава да расте броят на болните от варицела във Варненско

Продължава да расте броят на болните от варицела във Варненско Повишена заболеваемост от варицела отчитат за поредна седмица от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна. В периода от 7 до 13 юни в града и областта са регистрирани нови 126 случая, при 119 от предходната седмица. 
От началото на месеца броят на болните във Варна достига 206 души. За сравнение, от здравната инспекция посочват, че през същия период на 2018-та година случаите са били едва 31. През тази седмица повечето от заболелите от варицела – 118 пациенти, са от Варна и едва осем са от други общини в областта. През периода въздушно – капковите инфекции са представени и от 8 случая на скарлатина. Регистрирани са и 35 нови случая на чревни инфекции срещу 31 от предходната седмица.
От тях болните с ентероколити са 30, отчетени са по един случай на колиентерит, салмонелоза и ротавирусен ентерит, както и двама новооткрити болни с вирусен хепатит. През последната седмица е нараснал и броят на засегнатите от остри респираторни заболявания. Отчетените случаи са 38, като броят им е нараснал с 16 в сравнение с предходния период. Регистрирани са и седем болни с бронхити, както и 15 – с пневмонии. От всички, най-много са пациентите с остри респираторни заболявания във възрастовата група от 0 до 14 години, сочат данните на РЗИ.
16.06.2019, 13:40 часа
512 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha