Кошмар на пътя край Хасково: Двама загинаха, 6 ранени в две тежки катастрофи

Кошмар на пътя край Хасково: Двама загинаха, 6 ранени в две тежки катастрофи

Кошмарна нощ на пътя отне живота на двама души, още един е на косъм от смъртта, а други пет са ранени в различна степен след два жестоки сблъсъка край Хасково. Адската нощ започва минути след  23,00 часа в петък, след като млад 20-годишен шофьор се блъска фатално в задницата на камиона пред него. Това става на пътя Хасково – Димитровград, недалеч от кръстовището до завод „Язаки“. 5 часа по-късно друг автомобил връхлетя стадо биволи, изпуснати на пътя за Кърджали.
Автомобилът е бил с десен волан и се е движел с безумно висока скорост. Въпреки правия участък и платно с три ленти на първокласния път Хасково-Димитровград, шофьорът е загубил контрол и се е блъснал фатално в камиона.
От удара автомобилът се е смачкал до неузнаваемост, шофьорът е загинал на място, както и една от пътничките. Цялата компания в колата, общо четирима души е била от младежи на около 20-години. Другите двама пътници са пострадали сравнително леко. 
Другата тежка катастрофа е станала на изхода за Кърджали около 4 часа сутринта. В колата отново пътуват четирима младежи, а зад волана е 20-годинишно момче.
На няколко километра след края на Хасково, в района на мотопистата, по незнайни причини на пътя се появяват стадо биволи.
Колата се движи с висока скорост и шофьорът не успява да избегне удара в едно от големите животни. Сблъсъкът е толкова жесток, че автомобилът се преобръща по таван, като опира в предната си част, а след това отново застава върху гумите си.
Целият покрив на колата е отнесен от удара. В кървавото меле в купето всички са ранени и потрошени.
Момчето зад волана е настанено в реанимацията на МБАЛ-Хасково и лекарите продължават да се борят за живота му. „Състоянието на пациента е крайно критично, шансовете му да оцелее никак не са добри“, коментираха медици.
Другите трима от втората катастрофа са с черепно-мозъчни травми. За щастие хасковските неврохирурзи са успели да ги стабилизират и за сега няма непосредствена опасност за живота им.
Междувременно полицията е успяла да издири собственика на стадото биволи по регистрациите от ушните малки на животните. Изяснява се как големите животни са успели да преминат мантинелите на пътя и защо не са взети никакви мерки за отстраняването им от платното. Пътни полицаи и криминалисти изясняват причината за катастрофите, образувани са две производства.

22.06.2019, 14:22 часа
873 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha