Борба за живот! Танспортират към "Пирогов" двете деца от адската катастрофа край Долна Вереница

Борба за живот! Танспортират към "Пирогов" двете деца от адската катастрофа край Долна Вереница Двете деца, които берат душа след адската катастрофа в монтанското село Долна Вереница вчера, ще бъдат транспортирани за лечение в „Пирогов“, съобщи началникът на хирургичното отделение в монтанската болница д-р Красимир Каменов. Цяла нощ за живота им са се борили два хирургични и два реанимационни екипа, съвместно с травматолози от МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“.
Както първо BulNews.bg съобщи, трагичният инцидент стана малко след 17 часа вчера. Баба и дядо с внучките си от София били на екскурзия до Белоградчишките скали и се връщали, когато лекият им автомобил "Опел Астра" се врязал челно в турски товарен бус "Мерцедес". 62-годишният шофьор на колата загинал на място, а най-малкото и най-голямото дете пострадали тежко. Те са с черепно-мозъчни травми, едното момиче е с разкъсан далак, коремна и белодробна травма, каза още д-р Каменов. В момента текат консултации със специалисти от „Пирогов“, като най-вероятно възможно най-скоро децата ще бъдат транспортирани в София.
67-годишната баба и 15-годишното дете са с по-леки наранявания. 
Катастрофиралият лек автомобил е транспортиран от екип на сектор „Специализирани оперативни дейности” в двора на Пътна полиция. 
 
24.06.2019, 15:04 часа
8256 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha