Гнусно! Сайтът „Враца днес“ погреба жив бащата на адвокат Росен Бончев, Иво Йорданов дори не се извини /доказателства/

Гнусно! Сайтът „Враца днес“ погреба жив бащата на адвокат Росен Бончев, Иво Йорданов дори не се извини /доказателства/ Сайтът на врачанския вестник „Враца днес“ в петък стори една от най-големите гнусотии в историята на местната журналистика. В края на деня той си позволи да разпространи новината, че е починал пострадалият по-рано при катастрофа пред болницата във Враца д-р Георги Бончев, баща на известния адвокат Росен Бончев.
Гнусното е, че точно в този момент в софийската болница „Софиямед“ течеше тежка операция на възрастния човек, а синът му очакваше резултата от нея в коридорите на здравното заведение. И докато Росен Бончев се молел баща му да оцелее, започнал да получава съболезнования по телефона за неговата кончина. След повече от 3 часа операцията на д-р Бончев приключила успешно и той бил настанен в реанимация, като лекуващите са казали, че следващите 10 дни са решаващи.
За екипа на „Враца днес“ обаче по-важното е било не да проверят какво е здравословното състояние на възрастния човек, а да се опитат да публикуват „ексклузивна“ новина, без да научат дали е истина. Важно е хората да знаят, че в този сайт работят Силвия Симеонова, Петя Валентинова и Ани Самарджийска, начело с аграрния журналист Иво Йорданов. Това са „титаните“ на местната журналистика, които оскверниха професията и докараха ненужна допълнителна мъка в семейството на д-р Георги Бончев.
Гнусната новина стоя на сайта повече от час и едва след това бе изтрита, без някой от „Враца днес“ да си направи труда да се извини на читателите си и семейството Бончеви за долнопробния пасквил.
Агенция BulNews успя да направи скрийншот на скандалния материал, за да покаже на обществото разликата между истинска и псевдо журналистика.
02.07.2019, 08:40 часа
10432 3
Коментари

Алооо

02.07.2019, 13:14 часа
Този от снимката е журналист?! Някой някъде да е видял, чул или прочел нещо от този "журналист"? Някакъв коментар, анализ, позиция и т.н. Тази професия тотално се обезличи от подобни персони-анонимни некадърници.

Фейсбук фен

02.07.2019, 11:12 часа
Абе този Иво не продава ли алкохол? Сега разбирам, че е и журналист

Вбесен гражданин

02.07.2019, 09:59 часа
Това е недопустимо! Оставам с впечатлението, че в този сайт е сбироток от провалени журналисти. Да си ходят на село да садят домати и да берат рано сутрин краставиците. За друго май не стават
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha