Срамота, колеги! Врачанският „Конкурент“ пусна фалшива новина за инцидент с труп на Е-79, МВР в потрес /доказателства/

Срамота, колеги! Врачанският „Конкурент“ пусна фалшива новина за инцидент с труп на Е-79, МВР в потрес /доказателства/ Отиващият бавно в историята врачански вестник “Конкурент“ снощи пусна в сайта си откровено лъжлива информация с цел да трупа трафик, установи мониторинговата система на агенция BulNews.
В 22.30 часа порталът гръмна със сензационната новина, че на Е-79 край софийското село Новачене е станал тежък инцидент със загинал човек. Заглавието „Труп лежи на пътя, Е79 е блокиран от тежък инцидент“ закономерно предизвика голям интерес и до този момент материалът е прочетен от 3636 човека.
Още снощи обаче екипът на BulNews направи неофициална проверка и подобен инцидент не бе потвърден. Днес поискахме официална информация от пресцентъра на МВР в София, откъдето категорично отрекоха през последните 24 часа да е имало какъвто и да е инцидент с починал човек в софийска област. Колегите направо се втрещиха, когато научиха, че във врачански сайт е описана напоително подобна случка с труп на пътя край Новачене. По този начин от вътрешното министерство потвърдиха, че материалът, публикуван снощи в „Конкурент“, е пълна измислица.
От агенция BulNews отдавна очаквахме да се случи подобна титанична издънка в умиращия вестник и в неговия компрометиран сайт. След завръщането на Георги Александров-Гошо Синдика /на снимката/, като главен редактор в изданието, той наложи скандален метод на работа. Неговите хора четат постовете и коментарите в социалните мрежи и след това си правят съчинения по картинка, които веднага публикуват. Вземат се от гугъл стари снимки и се сглобява „ексклузивна“ новина, която смело и безотговорно се предлага на читателите. Заради този начин на работа, през това време във вестника и сайта често излизаха меко казано странни новини, но вчера за първи път се стигна до измислянето на подобен тежък инцидент с труп. Снощи в една от групите се появи коментар за катастрофа между Новачене и Скравена със загинал човек и Гошо Синдика веднага е плеснал „топ новината“ в сайта, без да направи и елементарна проверка дали е вярна. За него е било достатъчно, че за нея е съобщил „приятел на konkurent.bg“ - все едно става въпрос за междусъседски клюки, а не за журналистика.
Изключително любопитно е как ще реагира Българската асоциация на регионалните медии /БАРМ/, на която управителят на „Конкурент“ Димитър Николов-Мито Мухъла, е председател. Дали след този тежък фейк, който окончателно компрометира изданието като достоверен източник, догодина то отново ще получи награда…
03.07.2019, 11:16 часа
5759 3
Коментари

Фейсбук фен

03.07.2019, 13:13 часа
Тотално пропадане на някога славното издание. Този от снимката занули Конкурент и е чудо, че все още е главен редактор! Вече и да го изгонят, няма никакъв смисъл-всичко приключи.

Гражданин

03.07.2019, 11:30 часа
Гошо Синдика отдаван си е за гонене, ама май не могат да намерят кой да го смени. Иначе този тулуп отдавна е приключил с реалния свят.

11111111

03.07.2019, 11:27 часа
Тези от Конкурент са направо за Разстрел , НЕНОРМАЛНИЦИ , НЕ СЕ СПРЯХА С ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha