Дадоха 12 години затвор на рецидивист, за убийство на баба в Дупница

Дадоха 12 години затвор на рецидивист, за убийство на баба в Дупница

12 години ще лежи в затвора рецидивист, убил от бой пенсионерка навръх Нова година. Кюстендилският окръжен съд постанови присъдата за 40-годишния Иван М.- Ушко, по дело за грабеж с причинена тежка телесна повреда, от която е настъпила смърт. Делото бе гледано по съкратената процедура.
Трагедията се е разиграла около 1.30 часа на 31 декември 2017г., в дома на 74-годишната Т. Х. в Дупница. През лятото на същата година, Иван М. правил ремонт на покрива на къщата на пенсионерката. Още тогава видял, че в двора има меден казан и си го набелязал за кражба. В нощта на 31 декември, след като се напил порядъчно, рецидивистът решил да открадне казана. Пристигнал в двора, но не го открил, разбил входната врата и влязъл в къщата. Възрастната жена била заспала на включен телевизор, но се събудила. Нападателят започнал да я налага със силни удари по главата и крещял: "Давай парите". Откраднал 100 долара, 25 лева, 2 телефона и 1 часовник. След като оставил възрастната жена в тежко състояние, той взел такси и заминал за София. Жената успяла да се обади в полицията и дала подробно описание на нападателя, който по-късно е заловен. Няколко часа след побоя й прилошало, закарана е в столична болница, с тежка черепно-мозъчна травма и 2 хематома в главата. На 13 януари 2018 г. жената починала.
Иван М. е осъждан многократно, с 24 влезли в сила присъди основно за кражби. По 23 от тях му е наложено наказание затвор, което е изтърпявал ефективно. Присъдата може да се обжалва или протестира пред САС.

05.07.2019, 13:40 часа
798 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha