Растения, които отблъскват комарите от дома

Растения, които отблъскват комарите от дома Лятото е най-чудесното време човек да бъде навън. Дълги разходки, барбекю или вечеря на балкона. Комарите обаче може да развалят всичко.
Няма какво да се залъгваме, в днешно време има какви ли не препарати, репаленти за пръскане и спирали против тези гадинки, нарушаващи спокойствието ни, а и са опасни за здравето.
Ние обаче решихме да ви предложим някои натурални средства, с които може да държите надалеч комарите. Става дума за растения, чиято миризма отблъсква неприятните насекоми.

Босилек
Има толкова много приложения - от подправка за различни храни, до облекчаване на главоболие и отблъскване на ужасяващи комари. Накиснете листата от босилек във вода, пресипете в шишенце и може да зиползвате като спрей. Другият вариант е да държите голяма саксия с босилек до някой прозорец или врата. 

Розмарин
Освен със славата си в кулинарията, това растение също отблъсква малките, но опасни гадинки. Това растение обича топлина, ето защо се препоръчва защита през зимата или отглеждане в саксия и прибиране през зимата.

Мента
Всички сортове са подходящи. Ментата отблъсква комарите със своя аромат. Характерната есенция се съдържа във всички части на растението.

Лимонова трева
Чудесна е против комарите, също така може да се отглежда в саксия на балкон. Продават се различни натурални масла, които също могат да постигнат успех с прогонването на комарите от стаята.

Маточина
Едно от многобройните предимства на маточината - отблъсква комари. Тя би могла да бъде ефикасна също, ако се стрият свежи листа от растението и се нанесат върху кожата.

Лавандула
Силната миризма на лавандулата може да е приятна за хората, но не  за комарите. Растението обича слънцето и умерено влажна почва. На уханията реагират и котките - ако посадите лавандула в двора, те ще избягват зоната около нея.

 
09.07.2019, 15:42 часа
1074 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha