Пуснаха по проект безплатен Wi-Fi в центъра на Монтана

Пуснаха по проект безплатен Wi-Fi в центъра на Монтана Жителите и гостите на Монтана могат да ползват свободен достъп до интернет в централната част на града. Мрежата е изградена от А1 по проект на община Монтана, финансиран с 15 000  евро по европейската инициатива "Free Wi-Fi for Europeans". В нея са включени 113 общини от България.
Зоните с безплатния интернет достъп са парк „Монтанензиум”, площад „Жеравица” и централната градска градина, съобщи кметът Златко Живков.
Преди 15 дни системата в града е била пусната тестово с безплатен достъп на интернет. За това време мрежата е ползвана от 2000 души с трафик от 290 гигабайта.
„Община Монтана успешно прилага модерните технологии", заяви Иван Иванов, шеф „Корпоративни клинети” в А1 . Вече е изградена мрежа за видеонаблюдение, която разполага с 82 камери в парковете „Монтанензиум”, „Калето”, Градската градина и „Огоста”, както и вход-изходите на града.
„Това даде възможност да се ползва мрежата на видеонаблюдение за ъпгрейт с Wi-Fi  рутер”, допълни  Иванов.
„Предстои системата да бъде разширена с камери за наблюдение в районите на жп гарата, автогарата и общинския пазар, където се събират  много хора не само от града, но и от цялата област”,  заяви кметът Златко Живков.
12.07.2019, 15:09 часа
1385 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha