Сирийска ракета удари Турция

Сирийска ракета удари Турция Петима души бяха леко ранени, след като една от две ракети, за които се смята, че са били изстреляни от Сирия, падна върху къща в турски пограничен град снощи, предаде Ройтерс, позовавайки се на местната окръжна управа.
Засега не е известно какъв е точният произход на ракетите и кой ги е изстрелял. Петимата ранени са били откарани в болница и получават лечение, заяви валийството в Шанлъурфа. В района на град Джейлянпънар в южната част на окръга са взети засилени мерки за сигурност. По случая се води разследване, обяви още окръжната управа.
Сирийските демократични сили в Сирия, подкрепяни от САЩ и доминирани от кюрдската милиция Сили за защита на народа (СЗН), контролират голяма част от Северна и Източна Сирия.
Турция смята СЗН за терористична организация и разклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжена борба срещу турската държава от 80-те години на 20 век.
Анкара извърши две военни операции в Сирия срещу СЗН и работи с Вашингтон по създаване на буферна зона край границата ѝ, която според турската страна трябва да бъде прочистена от бойците на СЗН.
23.07.2019, 12:39 часа
950 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha