Безобразие! Бездомник се настани в къщата музей на Никола Войводов /снимки/

Безобразие! Бездомник се настани в къщата музей на Никола Войводов /снимки/ Бездомник се настани нa място светиня за врачани – къщата музей на Никола Войводов, научи BulNews.bg. 
За проблема алармира врачанка в социалните мрежи. Тя заснела от дома си, който се намира срещу сградата, как клошар най-необезпокоявано си спи на терасата. Това не е първият подобен сигнал от жената. Тя е подавала редица оплаквания от лошата поддръжка на имота, както и от тийнейджъри, които по думите й пият бира, викат, смеят се и дори се съвокупляват в къщата, посветена на видния революционер. 
„Щом хората преди нас са решили това да бъде музей, значи са преценили, че този човек, умрял само на 25 години, заслужава поне уважение. Не искам никой да руши, не искам никой да си пие бирата и да се целува на място, което за мен е светиня. Искам да знам кой спи и не си върши работата!!!”, пише врачанката.
Къщата музей на Никола Войводов се стопанисва от Регионалния исторически музей във Враца. В нея има снимки на истинския дом на революционера, може да се научи повече за историята му, както и да се видят надгробната му плоча и костницата му.
Оплакването в социалната мрежа за бездомника наложи включване от служител на община Враца.  Той уверява, че ръководството на музея е уведомено и ще бъде извършена проверка на място и последващи действия за нерегламентираното влизане на скитника в сградата.
 
24.07.2019, 08:24 часа
4193 1
Коментари

!!!

24.07.2019, 15:59 часа
Ами ако общината го е назначила там за охрана.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha