АЕЦ „Козлодуй“ спечели отличия на Еко рали България

АЕЦ „Козлодуй“ спечели отличия на Еко рали България Трето място в отборната надпревара спечелиха състезателите на АЕЦ „Козлодуй“ на тазгодишното Еко рали България, което се проведе от 26 до 28 юли.
Централата беше представена от три екипажа. Отбор Атом 1 в състав Кирил и Красимира Кирилови, Атом 2 – Павлина Ценкова и Боряна Петкова и Атом 3, съставен от Кирил Цонов и Борис Попниколов.  Състезателите от Атомната централа завоюваха второ място при женските тимове, трето място в отборната надпревара и пето място в генералното класиране.
Целта на Еко рали България, което премина под мотото „По пътя на Априлското въстание“, е да насърчава новите технологии, използвани от автомобилната промишленост за съхраняване, пестене на енергия и изхвърляне на възможно най-малко замърсители във въздуха. Една от идеите на организаторите също така е да насърчават водачите да променят своите навици при управление на автомобил и да отдават приоритет на опазването на околната среда.
Стартът на 437-километровия маршрут бе даден на площад „Батенберг“ в София, след което трасето премина през Мирково, Пирдоп, Панагюрище, Копривщица и крайната точка бе София тех парк. Правилата на състезанието включват придвижване с електромобили по пътна книга и провеждане на регулярни тестове за майсторско управление в точно контролно време.
В състезанието участваха 13 български и един италиански екипаж.
31.07.2019, 14:11 часа
1333 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha