Свърши се! Нито едно прасе не остана във видинския квартал "Нов път"

Свърши се! Нито едно прасе не остана във видинския квартал "Нов път" Във видинския квартал "Нов път", където беше открита болестта африканска чума, приключи умъртвяването на прасета, отглеждани в задния двор, съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните Адриян Данков.
Близо 20 прасета са умъртвени по хуманен начин в квартала. Днес и утре продължават мерките срещу разпространението на африканска чума по свинете в три километровата зона около огнището. Следващата седмица действията на институциите ще продължат в 20-километровата зона около огнището, уточни Данков.
От община Видин са информирали кметовете и кметските наместници в 34 населени места, които попадат в 20-километровата зона, за срока за доброволно клане на домашни прасета и предприемането на мерки за овладяване разпространението на заболяването африканска чума по свинете, информират от общината. Мерките са във връзка с писмо от областния управител Албена Георгиева писмо до кмета на видинската община. В него са дадени указания за стопаните, че срокът на мярката за доброволно клане на животните е бил до 31.07.2019 г. включително, след което, ще се пристъпи към умъртвяване на животните от експерти на ОДБХ.
02.08.2019, 11:10 часа
1275 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha