Собственици на прасета в Първомайско отказват да ги заколят

Собственици на прасета в Първомайско отказват да ги заколят Собственици на свине от тип „заден двор” в Първомайско масово отказват да ги заколят. Компенсацията от 300 лв., която се готви да даде държавата за доброволно заколено прасе, стопаните определят като твърде ниска.
Хората са решени да платят глобите, но да не допуснат прасетата им да бъдат заклани. Стопаните настояват държавата да намери решение как да запази здравите прасета в малките стопанства, а не да ги унищожава, съобщава Би Ти Ви.
В същото време втори ден продължава блокадата на пътя край сливенското село Крушаре от собственици на прасета, които отказват да ги заколят. 
Въпреки обещанието на премиера за компенсация от по 300 лв. за стопаните, умъртвили доброволно свинете си, недоволството продължава.
Районът е отцепен от полиция, а движението се пренасочва по обходни маршрути.
Блокадата започна след 18 ч. вчера, а протестиращите решиха да останат и през нощта. Не ги разколеба и обещанието на премиера за финансова компенсация, както и обещанието догодина свинефермите да дадат нови прасета на хората, които ги отглеждат в дворовете си.

 
03.08.2019, 16:03 часа
808 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha