Врачански депутат уважи фестивал и футболен турнир /снимки/

Врачански депутат уважи фестивал и футболен турнир /снимки/ На 10 август във врачанското село Чирен се проведе Първи фолклорен фестивал „Йосиф Петров“. Новото начинание е посветено на роденият преди 110 години в селото български поет, писател, дисидент, парламентарист и общественик. Заради своето остро перо и свободолюбие, Йосиф Петров лежи три година в лагера в Белене. След 10-ти ноември е избран за депутат, и именно на него се пада честта да открие Седмото Велико народно събрание.
Фестивалът беше открит от кмета на селото Диан Дамянов. В него се включиха десетки самодейни състави от читалища в област Враца. Връчени бяха и награди за есе на тема „Свободата“. Вълнуващо слово произнесе внучката на Йосиф Петров. Гост на събитието беше народният представител от ВМРО Красимир Богданов, който припомни заслугите на големия парламентарист и отправи пожелание към организаторите и участниците, фестивалът да стане ежегоден. 
Богданов поздрави и отборите участници във футболния турнир „Лиляче къп“ посветен на Иван Петков – Гуньо, като отбеляза неговите заслуги към футбола и спорта във Врачанския край. Турнирът се провежда със съдействието на БАМФ в село Лиляче. Без подкрепата на институциите, организаторите Красимир Петров, Генчо Симеонов и група ентусиасти от селото, за кратко време създадоха футболно игрище и направиха прекрасна организация. В турнира се включиха приятелите и родствениците на Иван Петков, отбори от неговото родно село и от други населени места на Врачанско.
12.08.2019, 08:30 часа
2102 1
Коментари

Ази

12.08.2019, 08:41 часа
Браво, г-н Богданов! Достоен човек! Вие и ВМРО сте алтернативата за град Враца!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha