Видин изпрати участниците в международната регата ТИД

Видин изпрати участниците в международната регата ТИД Участниците в 64-ия международен гребен поход по река Дунав ТИД тази сутрин отпътуваха към следващата си спирка по пътя до устието на Дунав - Лом.
В неделя във Видин пристигнаха около 150 представители на 12 страни. Вчера те се срещнаха с кмета на община Видин Огнян Ценков, който ги приветства.
"Ние се стараем да създадем една гостоприемна обстановка и действително да ви посрещнем като любезни домакини. Мога да ви уверя, че за в бъдеще време винаги ще сте добре дошли при нас в град Видин и в средновековния замък "Баба Вида". Поздравявам ви за това ваше начинание, за вашата устойчивост, за вашата упоритост. Пожелавам ви много здраве и успешно приключване на целия маршрут", каза градоначалникът.
Ръководителят на българския участък на ТИД Йонко Кожухаров, за пореден път изказа удовлетворение от организацията на лагера във Видин.
"Тази година в българския участък гребем под надслова "ТИД е Видин". Така ние изказваме нашата благодарност за топлото посрещане тук като всички рекламни материали тази година са свързани с Видин и със символа на града - крепостта "Баба Вида".
Тази година в регатата се включват около 150 представители от държавите Австралия, Австрия, Англия, Германия, Румъния, САЩ, Словакия, Сърбия, Унгария, Холандия, Хърватия, Швейцария и България. Те пристигнаха на видинския бряг на 11 август и се настаниха в палатковия лагер до крепостта „Баба Вида“. Най-малкият участник е деветгодишният Виктор от Сърбия, а най-възрастните - Майкъл Килиън от Англия и Матилде Рост от Германия, които са на осемдесет години.
13.08.2019, 12:10 часа
1031 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha