Рок и рев на мотори ще огласи Видин този уикенд

Рок и рев на мотори ще огласи Видин този уикенд Тaзи година Националният мотосъбор Видин 2019 ще се проведе на 16 и 17 август. Организатори отново са членовете на мотоклуб "Нордуестмоторс", а събитието се реализира и с подкрепата на oбщина Видин. Съборът се превърна в традиция, и през годините, сякаш неусетно, всяко лято, той се вписва в културния календар на крайдунавския град. Гостите от другите региони на страната и от чужбина отново ще лагеруват в бившата наборна школа до замъка "Баба Вида". 
Тази година част от програмата са рок концертите на сръбската група "NEW DEAL" и легендите на българския пънк "КОНТРОЛ", стънт шоу, състезания по драг на летището в с. Иново, томбола и много други изненади. 
Видинският мотоклуб "Нордуестмоторс" отбелязва 12 години от своето създаване, от толкова се организира и мотосъборът.
"Национален мотосъбор във Видин вече се провежда почти 12 години. Той е обявен и в календара на събитията в България. Може да се каже, че вече сме във висшата лига. Всеки може да опита да направи нещо, но важното е да се получи. Да чукна на дърво, но при нас с всяка изминала година нещата се получават все по- добре и по- добре. Това е нашият начин на живот и трябва непрекъснато да се създават контакти, за да се печели и уважението на останалите мотоклубове", коментира президентът на клуба Младен Младенов.
Видинският мотоклуб "Нордуестмоторс" продължава и кампанията за набирането на средства за закупуване на специализиран превоз за децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Зора" във Видин. На мотосъбора дори ще има специална кутия за набиране на още средства и видинските рокери се надяват необходимата сума да бъде събрана. 
"Националният мотосъбор се превърна вече наистина в традиция за нашия град. Община Видин отново дава своята подкрепа за реализирането на това популярно събитие, което събира хора от цялата страна, а доколкото знам имаме гости и от чужбина. Това е събитие от национален мащаб и по този начин се популяризира и нашият старопрестолен град", каза Емилия Николова от община Видин.
Официалното откриване на Национален мотосъбор Видин 2019 ще е в петък, 16 август, от 18.00 часа в бившето поделение до замъка "Баба Вида", а за всички посетители ще има символичен вход, обявиха организаторите на събитието.
14.08.2019, 14:05 часа
2229 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha