Огньове изпепелиха 500 дка сухи треви в Монтанско

Огньове изпепелиха 500 дка сухи треви в Монтанско Близо 500 дка сухи треви, стърнища и храсти изгоряха в област Монтана само за едно денонощие. При огнените бедствия няма пострадали хора, съобщиха от oбластната дирекция на МВР.
Екипите на службата за противопожарна безопасност десет пъти излизали в сряда по сигнали за пламнали ливади и ожънати вече ниви. Огнеборците загасили пожарите, но стихиите изпепелили 330 дка до крайдунавските села Станево, Долно Линево и Горни Цибър, 50 дка край село Владимирово, 50 дка край село Златия, 5 дка край Разград и 2 дка до Ботево.
Още след първите дни на жътвата в региона на Монтана зачестиха пожарите в стърнища и ливади, огнените стихии димят денонощно и опушват цели райони. Само бързите действия на пожарникарите предотвратяват разрастването на огнищата и нанасянето на по-големи щети.
Въпреки предупрежденията на полицията и местните управи недобросъвестни стопани продължават да палят треви и боклуци и застрашават както земеделската реколта и горите, така и населени места. Досега обаче няма заловен и наказан подпалвач, коментират експерти.
Екип на Регионалната служба за противопожарна безопасност и защита на населението се е отзовал в сряда и на сигнал за пожар в апартамент в жилищен квартал „Младост 2”. При пристигане на мястото обаче униформените установили, че стопанинът на жилището е забравил на включения в кухнята котлон тиган с олио. Гъстият дим разтревожил съседите и те потърсили помощ. Пожар, пострадали хора и нанесени щети обаче нямало.
15.08.2019, 16:02 часа
1562 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha