Швед беше ухапан от крокодила на Фидел Кастро

Швед беше ухапан от крокодила на Фидел Кастро Възрастен швед беше ухапан от крокодила на бившия кубински лидер Фидел Кастро, предаде БГНЕС.
Инцидентът станал, докато мъжът държал реч в аквариум в Стокхолм. По информация на местната полиция, той протегнал ръка от грешната страна на предпазното стъкло. Крокодилът на Фидел Кастро го ухапал, като раната била достатъчно сериозна, за да се наложи настаняване в болница.
Влечугото е един от двата крокодила в аквариума. И двата били подарени на руския космонавт Владимир Шаталов от Фидел Кастро през 70-те.
От аквариума казват, че ще преценят дали има нужда от промяна на мерките за сигурност. Директорът на аквариума Йонас Валстрьом допълва: "Крокодилите са тук от над 40 години и не се беше случвало такова нещо."
Имената на крокодилите са Кастро и Хилари. Космонавтът ги получил през 1978 г., но ги подарил на зоопарк в Москва, когато станали прекалено големи и опасни. През 1981 г. Кастро и Хилари били подарени на аквариума в Стокхолм, който имал по-добри условия за отглеждането на такива влечуги.
Оттогава Кастро и Хилари са създали голямо поколение, като през 2015 г. Йонас Валстроьм лично занесъл 10 млади крокодила в Куба, като част от опитите на тропическата държава да увеличи броя им.
22.08.2019, 09:57 часа
582 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha