Изба "Боровица" стартира брането на грозде с оригинално изложение

Изба "Боровица" стартира брането на грозде с оригинално изложение Винарската изба край видинското село Боровица ще даде старт на тазгодишната гроздоберна кампания с оригинално изложение.
Първото му издание ще се състои днес, като началото бе дадено в 10 часа в избата, която се намира в началото на едноименното белоградчишко село, скътана в подножието на уникалните скали. На него ще се представят различни производители на ферментационни продукти. Идеята е на енолога и винопроизводител Адриана Сребринова /на снимката в средата/, която цели да се покажат здравословните занаятчийски продукти на местните производители.
Специално внимание ще бъде отделено на сдружението на видинските винари, където ще бъдат представени вина от последните реколти с акцент върху местните сортове.
Посетителите ще могат да опитат различни ферментационни продукти- хляб с квас, туршии, сирена и кашкавали, бутикови вина и сладка. Поканени са и производители на крафт-бира и сладкиши от София. Всички посетители ще могат да закупят продуктите на бутиковите ферми на преференциални цени. На изложението са поканени производители от съседните Сърбия и Румъния, които да покажат техни ферментационни продукти.
Български и сръбски музиканти и танцьори ще създадат настроение за празника. Организаторите остават верни на идеята си, че "Северозапазена България" предстои да бъде преоткрита и очакват много гости от цялата страна.
Събитието  ще продължи до 22 ч. вечерта. Персоналът на избата кани любителите на истинската храна и напитки, за  да се запознаят с красотата и уменията на хората от Северозапада.
24.08.2019, 12:30 часа
1599 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha