Пилотите на "Старт М" доминираха на рали кроса в Криводол /снимки/

Пилотите на "Старт М" доминираха на рали кроса в Криводол /снимки/ С първо и второ място в отборното класиране и в дивизии 1 и 3 завърши за АСК "Старт М"/Криводол/ кръгът от националния шампионат по рали крос, който се проведе в събота и неделя на писта "Строител" в Криводол. 32 пилоти взеха участие в оспорваната надпревара, като финалите продължиха седем часа. Топлото време не изплаши хилядите любители на този атрактивен спорт, а отлично подготвената писта и джентълменското шофиране направиха състезанието без инциденти. Няколко технически повреди бяха в рамките на нормалното в този спорт.
За първи път този сезон в дивизия 1 победи Иван Живков /Пожарния/ с Ауди 9 от АСК "Старт М", следван от съотборника си Емил Минчев с "Хонда Сивик" и Иван Иванов с "Фолксваген Голф". До финала не стигна Александър Томов, чийто автомобил се запали по време на финала.
В дивизия 2 първи стана Цветан Миков с "Хонда Сивик", следван от съотборника си от Ботевград Владимир Димитров, а трети е Георги Василев от АСК "Старт М"/Криводол/.
Методи Тодоров победи в дивизия 1. Втори е Георги Кардашлиев от "Враца рейсинг" с БМВ комфорт, а трети Андрей Колев от АСК "Старт М".
Купа Лада спечели Данчо Алексиев от тима на Криводол, следван от Цветелин Велков, а трети е Цветан Иванов от "Жико мотор спорт".
Така двата отбора на домакините окупираха стълбичката в отборното класиране, а трети е Жико мотор спорт.
Купите на победителите бяха връчени от кмета на Криводол Петър Данчев и президента на АСК "Старт М" Спас Спасов, а оспорваната надпревара изгледа и народният представител Дилян Димитров.
Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 14 и 15 септември в с. Мадан, а последният старт е на 20 октомври във Видин.
25.08.2019, 19:37 часа
1115 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha