Откриха корозирал снаряд в центъра на Видин, чакат екип сапьори от Враца /снимки/

Откриха корозирал снаряд в центъра на Видин, чакат екип сапьори от Враца /снимки/ Силно корозирал снаряд е открит вчера при изкопни работи в центъра на Видин. На него се натъкнали работници от фирмата, която обновява централната пешеходна зона на града, обясни ръководителят на бригадата Юлиян Ялов:
"Копаехме за тръбите и намерихме снаряда. Случайно го видяхме, извикахме полиция и сега са там, пазят го. Ще дойдат от Враца, за да го елиминират. Не сме се уплашили, но си е доста голям, защото един човек трудно го носи. Мисля, че е авиобомба."
Междувременно от Министерството на отбраната съобщиха, че специализиран екип от 10-ти механизиран батальон - Враца, от състава на Сухопътните войски е задействан, с цел разузнаване и последващо унищожаване на силно корозиралия 152 мм снаряд, открит във Видин. Транспортирането и унищожаването на открития боеприпас ще се извърши при спазване на всички необходими мерки за безопасност. Ръководител на екипа е старши лейтенант Петър Петров, посочват от Министерството.
27.08.2019, 09:11 часа
1195 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha