Танцьори от Вършец представиха страната ни на фолклорен фестивал в Сърбия

Танцьори от Вършец представиха страната ни на фолклорен фестивал в Сърбия На 25 август в сръбския град Сокобаня се проведе ХІ-ят Международен фолклорен фестивал "Игра коло под Озреном", в който се включиха 19 състава.
Ежегодният фестивал събра тази година 400 танцьори от цяла Сърбия, като в него взеха участие и два български състава. Страната ни беше представена от група за народни танци "Чародейки" - Вършец с ръководител Красимира Георгиева и танцов състав "Фолклорна китка" към НЧ "Христо Ботев – 1900" - Вършец с хореограф Невена Стоянова, които вече пета поредна година участват в този престижен фолклорен форум.
Фестивалът започна с дефиле на участниците по централната градска улица, което беше открито от кмета на община Сокобаня Исидор Кръстич.
След това, в продължение на почти 5 часа зрителите се наслаждаваха на традиционни танци и песни под открито небе, на импровизирана сцена - спортна площадка в училищен двор.
В рамките на фестивала се проведе конкурс за красота „Мис и Мистър Фестивал“, както и за най-красива двойка в народни костюми. 
Фестивалът бе наситен и разнообразен, даващ своя принос към пресъздаване и съхраняване на фолклорното богатство на народите от Балканите. 
Събитието е без конкурсен характер. Всички фолклорни групи получиха грамоти за участие, сувенири и рекламни материали. И обещаха догодина отново да се съберат в Сокобаня, за да продължат заедно традицията.
27.08.2019, 15:31 часа
858 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha