Опасен път! Жители на Паволче искат „легнали полицаи“, за да пазят децата си от джигитите /снимки/

Опасен път! Жители на Паволче искат „легнали полицаи“, за да пазят децата си от джигитите /снимки/ Жители на врачанското село Паволче искат с подписка до община Враца на две места в селото да се поставят „легнали полицаи“, които да пазят децата им от джигитите на пътя, научи агенция BulNews. 
За проблема сигнализира наш редовен читател, който поясни, че през лятото селото е пълно с деца, които са застрашени от слизащите с висока скорост шофьори от съседното село Челопек. 
Георги Георгиев живее в края на село Паволче, точно до широко кръстовище от 7 улици. Мъжът многократно е ставал свидетел на автомобили, които препускат бясно, както от Челопек, така и в обратна посока, а през летните месеци някои от джигитите са спирали на косъм от деца излезли на широката улица докато си играят. 
Хората са подали подписка в общината още през юни месец, но до сега ограничител на скоростта не е поставен. Оказало се, че първо трябвало да се събере комисия и да прецени дали на въпросното място може да се монтира такъв, трябвало да се вземе и разрешение от АПИ. 
„Процедурата се оказа доста тромава, а децата ни всеки ден са поставени в риск, с опасност за живота“, заяви Георгиев. 
Мъжът и съседите му молят кмета на Враца Калин Каменов за помощ. Искат легнал полицай малко преди широкото кръстовище и знак, който да предупреждава шофьорите, че в района играят деца.
„В квартала има над 30 деца от 4 до 15 години, които често претичват през улицата. Трябва да мислим за тях, а не да изпадаме в ужас като видим отгоре да се задава някоя кола с бясна скорост и да крещим по децата“, обяснява Георгиев.    
04.09.2019, 08:20 часа
3937 1
Коментари

Красимир Кръстев

04.09.2019, 08:40 часа
Първо кметство и община да изградят троторите!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha