Смях и секс - защо си приличат?

Смях и секс - защо си приличат? Знаете ли, че смехът и сексът си приличат? И двете могат да накарат хората да се почувстват по-добре и повишават настроението - заради хормоните на щастието, които се увеличават. Ето кои са най-големите прилики между секса и смеха: 

Помагат за релакс
И двете имат способността да накарат тялото да се отпусне и изхвърли негативната енергия. Дейностите понижават нивото на кортизола - хоромон на стреса. Те предизвикват поредица от биохимични реакции, които насърчават производството на ендрофини и укрепват имунната система.

Тренират тялото
И двете могат да бъдат разгледани като активност, чрез която тренирате различни части на тялото. Смеейки се използваме около 80 мускула - по лицето и стумаха. И докато смехът не може да замести натоварването във фитнеса, по време на секс мускулите на тялото се напрягат много повече, зависи от продължителността и позата. По време на полов акт може да изгорите около 200 калории или толкова, колкото губите за 15 минути бягане. Освен това ударите на сърцето се увеличават до 150 в минута. 

Стимул за мозъка
Когато се смеем, лицевите мускули се свиват и отпускат. Тази активност подобрява притока на кръв към мозъка, съответно и умствената дейност. С други думи, ние сме способни да взимаме решнеия по-бързо. Последните изследвания показват, че сексът действа по същия начин.

Предпазват от вируси
И за двете може да се каже, че подобряват работата на имунната система. Доказано е, че хората, които се смеят, са по-защитени от вируси и настинки. От друга страна двойките, които правят секс поне два пъти седмично, имат по-високи антитела, в сравнение с онези, които се въздържат. 
12.09.2019, 11:00 часа
556 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha