Децата на Вършец се учат на разделно събиране на отпадъци

Децата на Вършец се учат на разделно събиране на отпадъци Децата на Вършец се учат на разделно събиране на отпадъци. 
Приказните герои на „Екопак България“ Хартояд, Пластоядка и Стъклояд  обещават веселба и подаръци
Забавното образователно куклено шоу “Приказки за юначета с празни тумбачета” поема на есенно турне. Във Вършец кукленият театър ще гостува на 20 септември. Вече пета година „Театър на приказката – София“ гостува на българските деца в различни части на страната по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме, ям разделно“. Над 8 350 деца в страната вече са разпространители на идеята за разделно събиране на отпадъци от опаковки. 
От основаването си най-голямата организация за управление на отпадъци у нас е възприела за своя мисия да възпитава у децата от 4 до 8 г. в цялата страна отговорно отношение към природата.   
В спектакъла на разбираем за децата език се поставя проблемът за отговорността на всеки жител на Земята към бъдещето на планетата. Това е реализация на мисията на „Екопак България“ – да образова най-малките, за да стигнат зелените послания и до възрастните. „Децата са най-добрите посланици на нашите идеи и възпитават полезни навици у родителите си“, убедени са в „Екопак България“. Онези деца, които са се запознали вече с приятелите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, знаят, че разделното събиране на отпадъците е необходимо, за да могат те да бъдат рециклирани
По време на кукленото шоу децата се научават кой отпадък в кой цветен контейнер се изхвърля. „Научих, че отпадъците, които хвърляме в общите метални контейнери, замърсяват природата, а сметищата завземат все повече територии от Земята. А, ако събираме разделно отпадъците, те се рециклират и заживяват нов живот като се превръщат в нещо полезно“, обяснява компетентно Ния, 9 г. След срещата си с Пластоядка в парка тя съзнателно следва съветите на приказните герои в ежедневието си.
Проектът се осъществява в партньорство с общините, с които „Екопак България“ има договор за управление на отпадъците. Всички деца участват активно в състезания по сортиране на отпадъци, пеят, танцуват, а накрая всеки си тръгва с подаръци – комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от пиесата.

Заповядайте на:
20 септември 2019г., 10.30 ч., Вършец, 
естрадата пред Народно читалище „Христо Ботев 1900“
 
10.09.2019, 14:45 часа
1257 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha