ВСС избра датата за гласуването за нов главен прокурор

ВСС избра датата за гласуването за нов главен прокурор Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) окончателно насрочи за 24 октомври от 10 часа изслушването на зам.-главния прокурор Иван Гешев в процедурата за избор на нов "обвинител № 1".
Събеседването ще се проведе в сградата на кадровия орган на ул. "Екзарх Йосиф" №12.
Настоящият зам.-главен прокурор е единствен кандидат в конкурса, след като бе номиниран единодушно от всички 11 членове на Прокурорската колегия на ВСС. Иван Гешев получи масова подкрепа и от стотици прокурори, следователи, полицаи и съдебни служители от цялата страна, както и от представители на академичната общност.
До идния вторник (17 септември) трябва да бъдат готови и представени и докладите на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия, както и на Етичната комисия за професионалните и нравствени качества на кандидата, заедно с публикуването им на сайта на ВСС.
Обсъждането от страна на Прокурорската колегия на докладите на комисиите да се изтегли за 9 октомври, а до 16 октомври всички неправителствени и съсловни организации, представители на висши учебни заведения, научни организации и магистрати да имат време за въпроси и становища към номинирания.
12.09.2019, 12:26 часа
451 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha