СУ „Христо Ботев“ – Враца отвори врати за учебната 2019/2020 година /снимки/

СУ „Христо Ботев“ – Враца отвори врати за учебната 2019/2020 година /снимки/ На 16 септември 2019 г. Средно училище „Христо Ботев“ – Враца отвори врати за учебната 2019/2020 година. 
Новият прием бе реализиран успешно: две паралелки първи клас, пет - пети клас, и две паралелки след завършен 7 клас: профилирана паралелка с профил „Обществени науки – История и цивилизация“ и професионална паралелка с две специалности: „Асистент на лекар по дентална медицина“ /професия – Асистент на лекар по дентална медицина/ и „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“ /професия – Изпълнител на термални процедури/. 
Учебната година стартира с 922 ученици, разпределени в 36 паралелки от I до XII клас. 
Учениците, обхванати в целодневно обучение са 340, обособени в 13 полуинтернатни групи, от които в 1-4 клас са записани 204 ученици, а в 5-7 клас - 122 ученици.
За пореден път институцията „Христо Ботев“ стартира силно новата учебна година и е амбицирана да докаже своето ниво, стъпвайки на традициите и на иновативните методи на обучение. Упорито ще търсим верния път към умовете и сърцата на нашите деца, така че те да оформят облика си на съвременни млади хора от 21 век със знания и конкурентни умения.
Със заслужена гордост г-н Виктор Кръстев – директор на училището сподели: 
„Преди 197 години, през 1822г., е създадено първото светско училище в Северозапада - а днес  училище „Христо Ботев”- достойна съкровищница на словото. Нашите най-близки съюзници в трудните изпитания през годините винаги са били родителите на нашите ученици. Затова сега ми се иска, скъпи родители,  да Ви пожелая здраве и да бъдете по-близко до децата си, за да ги спечелите за благородната кауза, на която сме се посветили всички.“
В този празничен за духовността ден, г-н Виктор Кръстев пожела на всички успешна, здрава и щастлива учебна година, да продължим напред в усилията си да променяме света около нас, а и самите себе си към доброто.
Средно училище „Христо Ботев“ град Враца, активно се включи в дарителската кампания „Без цветя за първия учебен ден“. За Даниел Маринов от град Враца, който претърпява инцидент, оставя неподвижен в инвалидна количка, а лечението му в чужбина струва скъпо и за Александра Александрова Кръстянина от гр. Варна, която е родена с рядката диагноза "Фибуларна хемимелия" и продължава да води битката за пълноценен живот. Беше събрана значителна сума, за което ръководството на училището изказва благодарност на учениците и родителите с големи сърца, които даряваха с надежда за бързо оздравяване на Дани и Алекс.
С присъствието си първия учебен ден уважиха:
Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий
Робертино Маринов – заместник-областен управител на област Враца
Калин Каменов – кмет на община Враца
Народните представители Красимир Богданов, Николай Иванов, Анастас Попдимитров
Румен Антов - Председател на Общински съвет – Враца
Общински съветници
Румяна Цветкова - представител на Регионално управление на образованието - Враца
Юлиян Кирилов - Председател на Училищното настоятелство към СУ "Христо Ботев"-Враца и членовете на училищното настоятелство
Стефчо Йончев - Председател на Обществен съвет към СУ "Христо Ботев"-Враца и членовете на обществения съвет
 
16.09.2019, 15:21 часа
3881 5
Коментари

иво

17.09.2019, 10:47 часа
голям кашмер и пирон в кофичка с кисело мляко изглежда строящата се" спортна зала "на фона на училището.учил съм там и ми е мъчно.

Марияна

17.09.2019, 00:28 часа
Защо не снимат отзад? Директорът с бригадирски маниер и поведение на клоун съсипа архитектурен комплекс, оцелял през последните сто години. Нещо невиждано в цивилизования свят, ама и олигофрена в общината му приляга.

Соломон Паси

16.09.2019, 18:36 часа
Защо когато Врачанският Митрополит произнасяше благословията микрофоните бяха изключени ?

строител

16.09.2019, 17:38 часа
Вместо да се снима Калинчо да вземе да забръка бетон, че от улицата се вижда, че плочите и колоните не отговарят на никакви изисквания.

софииската фирма

16.09.2019, 17:05 часа
Защо не заведохте К.Каменов да се снима отзат с "построената" спортна зала или да я завие с найлон, че идва зима и така ще я вали снега.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha