Люта битка! 10 кандидати ще се борят за кмет на Видин на местните избори

Люта битка! 10 кандидати ще се борят за кмет на Видин на местните избори Люта ще е битката за кмет на Видин, сочи справка на BulNews.bg. Цели 10 души ще се борят да оглавят крайдунавската община на 27 октомври.
От решенията на Общинската избирателна комисия става ясно, че почти всички политически партии са издигнали свои кандидати да седнат на кметския стол. Управляващата партия ГЕРБ подкрепя настоящия градоначалник Огнян Ценков за втори мандат. БСП хвърля срещу него директорът на ГПЧЕ "Йордан Радичков" Любомир Георгиев. Бившият кмет Герго Гергов отново ще се бори за мястото заедно с „Атака“. 
СДС са издигнали лекарят и собственик на медицински център д-р Цветан Ценков, а местната коалиция ВМРО – БНД (АБВ НФСБ) подкрепят настоящия депутат Иван Иванов. Богдан Гешев е претендентът на политическа партия „Обединена социалдемокрация“, а ПП „Възраждане“ подкрепят Ненчо Нешев. 
Свой кандидат за кмет на Видин имат и ДПС – общинският съветник адвокат Красимир Иванов. Десетката се запълва от Иван Перчински от обединение „Демократична България“ и Венцислав Димитров от Партията на Зелените. 
Това е областният център в Северозапада с най-много кандидати за кметското място. Във Враца претендентите са само 5, а в Монтана са шестима.  
 
25.09.2019, 10:06 часа
1574 1
Коментари

8202221947

25.09.2019, 11:10 часа
А в Созопол кои са издигнатите кандидате, знаеме ли?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha