Полицаите във Видин накрак! Търсят кой гори гуми и обгазява част от града

Полицаите във Видин накрак! Търсят кой гори гуми и обгазява част от града Жителите на видински квартал пропищяха от задушлива миризма от горене на гуми, научи агенция BulNews. Според хората, от близо месец някой ежедневно горял гуми в района на бул. „Панония“ в ж.к. „Баба Тонка“. Стигнало се до там, че не можели да оставят отворени прозорците си, а като излезели навън виждали с просто око летящите във въздуха сажди.
Потърпевшите подали сигнал за тормоза до регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана, които на свой ред съобщили за проблема в община Видин.
По време на проверката си местната администрация не установила някой да гори гуми, но изпратила писмо до областната дирекция на полицията в града, с което поискала съдействие за установяване то на нарушителите.
От кметската управа поискали от дирекцията да се осигурят полицейски патрули в района на ж.к. „Баба Тонка“, които да заловят и санкционират хората, виновни за случващото се.
От екоинспекцията в Монтана припомнят, че нерегламентираното изгаряне на отпадъци води до замърсяване на атмосферния въздух с вредни за здравето вещества и е забранено от законодателството по околна среда.
Във връзка с предстоящия отоплителен сезон призовават хората да не допускат нерегламентирано изхвърляне, изгаряне и всяка друга форма на незаконно третиране на отпадъци. Такива са излезли от употреба гуми, отработени масла и отпадъчни нефтопродукти, отпадъци от текстил, дървени дограми и други леснозапалими материали. 
При установени от контролните органи нарушения на нормативните изисквания, на виновните физически лица, еднолични търговци и юридически лица ще бъдат налагани глоби и имуществени санкции, като размерът им е от 300 до 50 000 лева.

*Снимката е илюстративна
27.09.2019, 08:50 часа
2019 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha