Огнен атентат! Пробваха се да запалят кола в гараж в Монтана

Огнен атентат! Пробваха се да запалят кола в гараж в Монтана Огнена атака в Монтана остана неосъществена, научи BulNews.bg. Неизвестни се пробвали да запалят кола в гараж тази нощ, но така и не успели да стигнат до нея. 
На мушката на подпалвачите бил „Форд Ескорт“, собственост на 75-годишен жител на областния град. Той бил паркиран в гаражна клетка до дома на стопанина. Пироманите използвали парче от дърво, разцепено с дължина 27 см и дебелина в дебелата си част 3 см, за да подпрат и разтворят вратата на гаража над заключващата метална планка с катинар. Така те направили малък отвор в горната част и запалили вратата от вътрешната страна.
Огънят обгорил вратата, изгорял е намиращият се от лявата страна на стената ключ за осветление, стопена е изолация от стиропор. Живеещите в сградата обаче били разбудени от шума и незабавно извикали екипи на пожарната. Огнеборците потушили стихията, преди тя да нанесе по-големи щети. 
Незасегнат от пламъците останал намиращият се в гаража автомобил, наредени до лявата стена били около 3 куб.м. нарязани и нацепени дърва за огрев, които също не са пострадали от огъня.
Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група на районното управление в Монтана и служител на пожарната. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
30.09.2019, 11:20 часа
2908 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha