Къде умират корабите разказва в новата си книга Филип Захариев

Къде умират корабите разказва в новата си книга Филип Захариев Новата си книга "Където корабите умират" ще представи професионалният готвач, любител фотограф и любител писател от Видин - Филип Захариев на фермерския пазар и кулинарен фестивал под наслов "На вкусен фест сме! В парка", който ще се проведе на 5ти и на 6ти октомври в парк Владикина бахча. 
"Книгата излезе вчера от печат. От 5 ще започне да се изпраща, тъй като пробваме нов модел - да продаваме книгата само онлайн. По книжарници няма да я има, единствено в сайта на издателството. Ако пък си от чужбина, ще я има в "Българска книга зад границата". Няма да е традиционно представяне - да чета, да обяснявам, просто ще имаме щанд, на който приканвам хората да заповядат. Няма да готвя на фестивала, но ще направя някоя друга снимка".
Професионалният готвач и пътешественик по-рано през годината издаде първата си книга "Да осъзнаеш колко си малък". Авторът и лирически герой не изневерява на своя подход, изразяващ се в любопитство към места, храна и хора. Филип Захариев още веднъж търси общата споделена човечност във всеки човек, който срещне някъде по света.
"Не са пътеписи, по-интересни са. Описвам лични преживявания и всякакви моменти, които съм преживял на път. Обрисувам моите пътешествия по достъпен начин, за да бъде интересно на читателя отсреща. Набелязвам си интересни места за посещение - такива, които не биха били интересни на всекиго. В "Където корабите умират" се разказва за шест пътешествия - в Мексико, Куба, Белиз, Гватемала, Дубай и Бангладеш. Всеки е чувал, чел или гледал за Дубай, но в книгата разказвам за живота на обикновения човек там. На емигрантите от цял свят. За Бангладеш съм разказал за семейстото при което живеех, за хората и за гробището за кораби - там е експлоатация на хора, бели роби, работещи по 15 часа на ден.".
Въпреки че книгата не може да бъде закупена от книжарница, по време на фестивала видинчани (и гостите на града) ще могат да се сдобият с творбата лично от писателя.
"Първата ми книга излезе през февруари. Наскоро пуснахме втори тираж от нея. Фактически хората ще могат да разгледат и двете книжки, нека заповядат. И в двете книги има много фотоси, дизайнът е качествен. 25 лева е цената, оскъпяването е от печата - все пак снимките са цветни".
"Където корабите умират" включва и изненада-подарък за всички: по една рецепта от шестте страни, описани в книгата.
"Ястия, които съм срещал, докато съм пътувал из света".
 
02.10.2019, 16:37 часа
789 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha