САЩ налагат мита на още европейски стоки

САЩ налагат мита на още европейски стоки Съединените американски щати все пак ще наложат мита на някои стоки от Европейския съюз на 18 октомври, съобщават световните агенции, цитирайки представител на администрацията на президента Доналд Тръмп.
Това стана, след като Световната търговска организация (СТО) разреши на САЩ да приложат наказателни мита върху стоки от ЕС за 7.5 млрд. долара заради незаконно отпуснати субсидии на "Еърбъс " (Airbus). Така това решение отново разпалва стария конфликт между европейския самолетостроител и американския му конкурент "Боинг" (Boeing). 
Според предварителната информация Съединените щати ще наложат само мита от 10% за самолетите и от 25% за някои други стоки от Европейския съюз, въпреки че решението на СТО им позволява да наложат мита от 100 процента. Мотивът е, че така се оставя отворена вратата за намиране на решение. 
Според Тръмп решението на Световната търговска организация е "голяма победа за Съединените щати". Той си приписа заслугата за решението, въпреки че делото е заведено преди около 15 години.
03.10.2019, 09:31 часа
820 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha