Самолет падна до гробище, има загинали

Самолет падна до гробище, има загинали Все още неустановен окончателно брой хора са загинали след като самолет е паднал до гробище в село Соколники до западния украински град Лвов, предава УНИАН. 
Заради техническа неизправност пилотът на машината Ан-12 с осем души на борда е решил да извърши аварийно кацане. При извънредното приземяване апаратът, собственост на местен авиопревозвач, обаче се е ударил в земната повърхност и разбил.
Властите в Лвов първоначално обявиха, че при самолетната катастрофа са загинали трима души. "Пострадалите са също толкова, а още двама са в процес на издирване", е съобщил депутатът от градския парламент Игор Зинкевич.
Броят на загиналите при аварийното кацане край Лвов нарасна до 5. Това събощи преди минути на страницата си във Facebook министърът на инфраструктурата на Украина Владислав Криклий.
Огласено бе информасията, че самолетът е летял от испанския град Вико до Лвов, но поради изчерпване на горивото се е наложило да предприема аварийно кацане край село Соколники.


04.10.2019, 10:50 часа
1470 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha