Медиците излизат на протест за достойно заплащане

Медиците излизат на протест за достойно заплащане Около 7000 медици се очаква да излязат на протест днес с настояване за достойно заплащане на техния тежък труд.
Протестът трябва да започне в 11 часа на площад „Независимост“. Основното искане на лекарите и медицинските служители е минималната заплата в сектора да започва от 900 лева за професионалистите по здравни грижи в общинските болници; 950 лева за професионалистите по здравни грижи в университетските болници и съответно 1100 лева и 1200 лева начална стартова заплата за лекарите.
Протестната акция има за цел властите да изпълнят обещанието си за заплащането, което е договорено в Колективния трудов договор 2018 за сектор "Здравеопазване".
Декларация с исканията на протестиращите ще бъде внесена в Народното събрание, Министерския съвет, Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите.
Протестът на медиците е подкрепен от основните синдикати: Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, Конфедерацията на независимите синдикати в България и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. 
07.10.2019, 09:22 часа
352 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha