12 години затвор за мъж, опитал да убие свой съселянин с брадва във Врачанско

12 години затвор за мъж, опитал да убие свой съселянин с брадва във Врачанско Мъж опитал да убие свой съселянин отнесе наказание от 12 години и 8 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим“.
Подсъдимият Д. Б. е признат за виновен в това, че на 12 февруари в село Върбица е направил опит за умишлено убийство на К. Т.
Д. Б. ударил в лявата част на гърба с брадва пострадалия, при което му нанесъл посечна рана на страничната повърхност на гръдния кош. Брадвата проникнала в гръдната кухина и засегнала белия дроб, като тази рана е довела до опасност за живота му. Освен това той го е намушкал и с нож в торса и в областта на клепача на лявото око.

За това престъпление съдът е произнесъл присъда от 19 години „лишаване от свобода“, но тъй като делото е преминало в условията на съкратеното съдебно следствие и подсъдимият призна всички факти от обстоятелствената част на обвинителния акт, присъдата бе намалена с една трета. Съдът постанови присъдата при превес на отегчаващи вината обстоятелства. Д. Б. е осъждан многократно. В изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване е извършил това престъпление, като е нападнал пострадалия през нощта, след като разбил входната врата, в присъствието на малолетни свидетели и докато пострадалият държал на ръце своето бебе.
Освен произнесената днес, подсъдимият ще трябва да изтърпи и друга присъда – „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим за срок от четири месеца и 18 дни, което е неизтърпяна част от наказание за предишно негово престъпление. Д. Б. е осъден и да заплати 30 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на пострадалия К. Т., както и разходите му за адвокат, и тези, направени по делото.
Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана в петнадесетдневен срок пред Софийския апелативен съд.
22.10.2019, 13:40 часа
1121 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha