Надежда Йорданова представи управленската си програма пред бизнеса в Мездра

Надежда Йорданова представи управленската си програма пред бизнеса в Мездра Кандидатът за кмет на Мездра от местна коалиция "Съюз на демократичните сили" (ПП НФСБ, ПП БДС "Радикали, ПП СДС) Надежда Йорданова проведе среща с бизнеса в града. Йорданова запозна присъстващите с управленската програмата, която ще определя дейността на екипа й през мандат 2019-2023 г. 
"Ние, кандидатите от МК, залагаме на диалог и честно отношение към всички хора от общината, като за целта ще провеждаме открита политика във всички области. Проблемите и въпросите ще бъдат своевременно обсъждани, анализирани от експерти, след което ще им се търси решение, без да бъдат отлагани във времето. Ще се използват различни форми на провеждане на обществени допитвания до населението по всички важни за общината въпроси", заяви кандидатът за кмет на община Мездра Надежда Йорданова.
Програмата се състои от три части: общи насоки за управление, конкретни решения на съществуващи проблеми по населените места и квартали и стратегически насоки за развитието на общината. В първата част на програмата се акцентира върху основното и най-важно направление, а именно работещи предприятия и достойни доходи.
"Ще работим екипно с местния бизнес, с браншовите организации. Ще облекчим бизнеса с поносими местни данъци и такси", заяви пред присъстващите Йорданова. Транспортът, екологията, строителството, социалната политика, здравеопазването, културата, спортът, туризмът, административните услуги и не на последно място политиката в селата на община Мездра, са сред останалите важни направления, които са залегнали в управленската програма на местна коалиция СДС.
Както бе обещано, още в началото на предизборната кампания конкретните решения на съществуващите проблеми по населените места в общината и кварталите са описани и систематизирани и намират основно място във втората част на програмата. Сред предвидените за Мездра мерки са: решаване проблема с паркирането в града, поставяне на светофар по ул. "Ал. Стамболийски", търсене възможности за проектиране и изграждане на околовръстен път, ремонт на всички канализационни шахти по централния булевард, облагородяване на крайните квартали. В програмата са включени и конкретни решения на проблемите по селата.
"Стратегията за развитие на община Мездра трябва да се базира най-вече на няколко основни стълба", подчерта Йорданова. Природните дадености, съществуващи или съществували значими, определящи развитието на региона, предприятия или отрасли, териториално разпределение на производителните сили, образователна инфраструктура.
В програмата е застъпен икономическият и екологичният ефект от въвеждането на така наречения Интермодален терминал и ползата от реализирането му на Гара Мездра.
”Знаем, че ролята на този терминал е да посреща, разтоварва и натоварва влакови композиции, натоварени с ремаркета на тирове, заедно с товарите им. Ако  на една композиция се натоварят 40 ремаркета, за едно разстояние, без значение дали е на запад, или на изток от 2000 км., това означава, че едни 40 тира няма да изминат 80 000 км., няма да изгорят 24 000 л. гориво, няма да са ангажирани минимум 40 души, няма да изхабяваме около 500 гуми за камиони  и т.н. и това само за една композиция. Никой до момента от управляващите на Мездра не се сети да развие тази идея. Аз ще я направя реалност”, заяви Надежда Йорданова.
В програмата намират място идеи за развитието на клъстър на преработвателите на врачански варовик, който да увеличи преработката на ценната суровина и откриване на  музей на уникалния камък в Горна Кремена,  построяването на още 6 ВЕЦ-а на река Искър, който да произвеждат зелена енергия, промотирането на туристическа дестинация „Искърски каньон” по поречието на Искър от Дядо Йоцо до Царевец.
От своя страна представителите на местния бизнес поставиха своите въпроси касаещи отговорности както на общинско, така също и на регионално ниво и пожелаха успех на Местната коалиция за следващ кметски мандат.
Надежда за община Мездра. Номер 69 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
 
23.10.2019, 12:30 часа
933 0