Митничари задържаха контрабандни гащи и чорапи на „Капитан Андреево“

Митничари задържаха контрабандни гащи и чорапи на „Капитан Андреево“ Нов случай на контрабанда на текстилни изделия, портмонета и колани с логото на световноизвестни марки предотвратиха митническите служители на Териториална дирекция Южна морска и на ГД "Митническо разследване и разузнаване", съобщиха от Агенция "Митници".
Стоката е открита на 13 октовмри около полунощ при проверка на товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Унгария. Митническите служители установили, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съвпада с обявеното в представените митнически документи.
Открити били недекларирани 4711 текстилни изделия, сред които шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колана с логото на защитени търговски марки.
За недекларираната стока бил съставен акт на водача на камиона, полски гражданин, за административно нарушение по Закона за митниците.
В хода на проверката, сред декларираната стока, били открити още над 13 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани.
За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.
От началото на месец октомври това е трети случай, при който митническите служители откриват текстилни изделия и аксесоари като една част са били недекларирани, а друга са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост.
Общото количество на задържаните артикули, през този месец, е близо 35 000.
23.10.2019, 14:08 часа
706 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha