Мартин Харизанов със силен пост в социалните мрежи

Мартин Харизанов със силен пост в социалните мрежи Мартин Харизанов излезе с много силен и емоционален пост в социалните мрежи. Дейният врачанин представи на профила си каузите и инициативите в града под Околчица, които смята за значими и ще реализира с усърдна работа в името на Враца и врачани.
„Като млад човек съм съпричастен с проблемите на Враца и врачани - с актуалните теми на деня и работя за много каузи.
Задавали ли сте си въпроса: „Защо обичам да чета или коя книга искам да прочета?“
Навярно не веднъж и не само в детските си години. Всяка възраст има своя чар, има своите книги – романи, стихове, разкази, които трябва да се прочетат, за да осмислим годините, живота, бъдещето, но и да познаваме миналото си. 
Знам, че има хора, които също като мен обичат да четат, но поради ред причини не могат да си позволят нова книга или не могат да отидат до библиотеката или читалнята. Затова работя върху инициатива да внеса книгите там, където до сега не са били достъпни за хората. Ще изградя обособени места с книги в болниците, домовете за стари хора, както и на открито - на чист врачански въздух, в обновените паркове в нашия град. Ще направя отворени читални – книжни шкафове, от където всеки може да вземе, но и да остави книга. Там всеки ще може да дари любима книга, за да може и други да я прочетат. 
Друга важна за мен кауза е развитието на спорта във Враца. Аз активно, помагам и подкрепям различните видове спорт. Той е част от моето ежедневие. Изпитах огромно удоволствие и неописуема радост с последното дарение на сдружение „Ритмика“ и клуба по художествена гимнастика. Гледайки щастливите лица на малките гимнастички си казах, че остава само грациите да имат членство в Българската федерация по художествена гимнастика. Вече знаех, че този изящен спорт се налага във Враца, а членството ще даде възможност на талантливите дечица да участват в държавното клубно първенство. Това дава възможност на нашия град да бъде домакин на значимо спортно събитие.  
Какво би мотивирало един млад човек да стане учител, лекар, финансист, държавен служител, защо не и библиотекар? Какво е чувството да си само на 18 години, а вече да имаш цели, които си готов да следваш в живота? 
Въпросите, които някога си задавах, днес вълнуват много от моите млади приятели, които са на финала на средното си образование. Те ме подтикнаха към една друга инициатива - да запозная младите хора в моя град с изключително интересни личности, всяка успяла в своята област и професия. Общото между всички тях е, че ги обединява обичта към родния град и хората. Това е богатство, което си заслужава да пазим, съхраняваме и ценим, за го оставим живо и творящо в ръцете на нашите деца. 
Тук мисля, че вече започнах тази инициатива, с моя вдъхновител – кмета Калин Каменов. Имам честта и удоволствието да съм в един екип с този човек и през времето на цялата кампания бях до него и се учих от опита му. Да, той ме вдъхнови за политиката, да бъда политик с мисия, която избрах - да служа на моите съграждани и моя град, да работя за просперитета на Враца. 
 
24.10.2019, 08:35 часа
5576 0