Победа за ГЕРБ в община Лом! Партията спечели града и всички села без балотажи

Победа за ГЕРБ в община Лом! Партията спечели града и всички села без балотажи Само в 1 ден успя да се реши съдбата на всички населени места в община Лом, научи BulNews.bg. ГЕРБ спечели безапелационно навсякъде и балотажи тази седмица няма да има. 
В града кандидатът на управляващата партия д-р Георги Гаврилов още на първи тур успя да завоюва 59.85%. 
Замфир остава бастион на дългогодишния си кмет Гаврил Гаврилов. Той бе подкрепен от партията на Бойко Борисов и бе избран за шести пореден мандат с впечатляващите 83.99%. 
Ситуацията в Трайково е доста необичайна. Досегашният управник Румен Радевски се е отказал от поста си, но на свое място пратил съпругата си Детелина Радевска. Тя не е нова в политиката, тъй като е била активистка на ГЕРБ и от раз си спечелила 61.48%. Имената на двамата съпрузи се прочуха преди 2 години, когато в селото бе извършен атентат срещу тях - бяха запалени и двата автомобила на семейството.
Цветан Цветанов застава начело на Сталийска махала. Тук не става въпрос за бившата дясна ръка на Бойко Борисов, макар отново да е от ГЕРБ. Предишният кмет, известен с прякора си Шерифа, е преизбран с 86.04%. 
Дама от управляващата партия печели и в Ковачица. Досегашната управничка Людмила Пандурска запазва поста си, печелейки 56.42% от гласовете на жителите. 
 
29.10.2019, 16:29 часа
2321 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha