Мръсни игри! „Топлофикация“ упорито продължава да съсипва новите улици на Враца /снимки/

Мръсни игри! „Топлофикация“ упорито продължава да съсипва новите улици на Враца /снимки/ „Топлофикация“ ЕАД упорито продължава да съсипва прясно асфалтираните улици на Враца, установи бърза проверка на агенция BulNews. Тъкмо шофьорите в областния център започнаха да се радват, че доживяха да минават с автомобилите си по европейски пътища и фирмата на Христо Ковачки ги връща десетилетия назад.
През последната 1 година бяха безмилостно разкопани ремонтираните улици „Околчица“, „Ген. Леонов“ и „Екзарх Йосиф“, като списъкът има мегдан да нарасне лавинообразно. На „Околчица“, например, в разстояние от 500 м. има 6 кръпки, на втората дупките само в района ул. „Ген. Леонов“ са 2 и през 100 м., докато на третата има 3 до Автогарата, които са само на само 50 м. една от друга. 
В петък жертва на „Топлофикация“ падна и „Алеко Константинов“, която беше асфалтирана само преди няколко месеца. На разстояние от 50 м. от дружеството направиха две огромни дупки, с които усилията на общината и кмета за по-добри пътища отидоха по дяволите.
Така тя стана поредната улица, която беше съсипана от некадърниците от топлофикационното дружество. Наистина, след разкопаването хората на мултимилионера Ковачки полагат нов асфалт, но само след няколко седмици той сляга и на същото място се образува първокачествена дупка. Така врачани продължават да си трошат колите, въпреки очевидните усилия на градската управа да промени тази мрачна традиция.
Публична тайна е, че 50-годишните топлопроводи на фирмата са тотално изгнили и по тази причина авариите са необратим процес. Нормалните топлофикационни дружества използват лятото за основни ремонти и инвестиции в мрежата, за да посрещнат зимния сезон готови за работа. Във врачанския случай пари за инвестиции очевидно няма и за това се работи на парче - където гръмне тръбата, там се оправя. Това е и причината някои от улиците да се разкопават през 50-100 метра и така те окончателно да заприличат на швейцарско сирене.
Обществеността във Враца си задава въпроса дали не е време кметът на града Калин Каменов да спре да издава разрешения за разкопаването на улиците и така „Топлофикация“ да не може да продължава с тази садистична упоритост да ги съсипва. Ако заради постоянните аварии  абонатите им останат без тяхната услуга, те ще прекратят договорите си и ще потърсят алтернативен начин за отопление. Това ще е най-бързият път „Топлофикация“ да промени отношението към гражданите и улиците в града, тъй като сегашното високомерие ще означава фалит.
Врачани искат да шофират по хубави улици в града и една частна фирма, пък била тя дори на Ковачки, няма право да застава срещу това тяхно желание. Тези мръсни игри трябва да спрат!
04.11.2019, 08:30 часа
7302 6
Коментари

до V

04.11.2019, 17:49 часа
и гаранционният срок колко е? осем месеца или десет месеца?

v

04.11.2019, 14:50 часа
За всяка кръпка има депозит в Община Враца и гаранционен срок, съгласно Наредба №2/2003 год. на МРРБ. Има и доказани "експерти" в Община Враца !!!!!

Емил Дебелия

04.11.2019, 13:18 часа
Ковачки ще отпусне пари

Човек

04.11.2019, 11:20 часа
Още когато започна водния цикъл, беше предложено на Топлофикация да си подмени тръбите, преди да се асфалтира, но те нямаха средства и сега такива има "аварийни" разкопавания, които съсипват направеното.

идиоти сте

04.11.2019, 10:58 часа
тези ремонти не зависят от топлофикация, защото са аварии. Питайте защо преди да се асфалтират улиците не са били подменени тръбите........

ОНТОЙ

04.11.2019, 10:09 часа
Преди да се асфалтира предизборно,би трябвало да се съгласува с експлотационните дружесства-ВиК,Енерго,Топрофикация,БТК и пр.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha