Провериха сигнал за контролиран вот в Криводол

Провериха сигнал за контролиран вот в Криводол Общинската избирателна комисия в Криводол е проверила жалба за контролиран вот на втория тур на местните избори, научи BulNews.bg. 
На електронна поща на комисията е постъпил сигнал от гражданина Красимир Борисов Милков. Той твърди, че в избирателна секция в града отрязъкът с номера на бюлетината не се пуска своевременно в съответната урна, а се съхранява от члена на секциионната комисия. Гражданинът твърди, че на излизане от секцията направил забележка на служителя, който едва тогава го е пуснал в кутията с отрязъци и по негово мнение така се контролира вотът на гласоподавателя. 
Своевременно ОИК беше уведомена от председателя на въпросната секция за създалата се ситуация. При направената проверка на място членовете поясняват, че фактическото състояние не се припокрива с твърденията на Красимир Милков. При откъсването на отрязъка след поставянето на втория печат членът на СИК първо подава готовата бюлетина за пускане в урната и след това сгъва отрязъка и го пуска в кутията за отрязъци. Съгласно методическите указания на ЦИК процедурата по гласуване е спазена, бюлетината не е разтворена и действията на членовете на СИК не дават възможност вотът да бъде контролиран.
По тази причина жалбата е оставена без уважение.
03.11.2019, 18:30 часа
1304 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha