Атанас Русев, сдружение "Корал": Лена Бориславова фалшифицирала подписа ми, за да спаси Кирил Петков

Атанас Русев, сдружение "Корал": Лена Бориславова фалшифицирала подписа ми, за да спаси Кирил Петков Фалшиви документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова, са използвани, за да се смени Управителният съвет на сдружението „Да запазим Корал“. Това обясни пред бТВ председателят на сдружението Атанас Русев.
„Попаднахме на тези факти, които извадихме от Агенцията по вписванията. Това са поредица от документи, които са фалшиви и всички тези фалшиви документи са вътре с фалшифицирани подписи и невярно съдържание. Всички тези документи са подписани с електронния подпис на Лена Бориславова и са входирани в Агенцията по вписванията, за да се смени Управителният съвет на сдружението „Да запазим Корал“, на което аз съм председател“, обясни той.
„Когато ни извикаха в ДАНС, там ни показаха един документ. Бях изумен. Видях, че пълномощното е от мое име за Лена Бориславова и видях под него моя подпис фалшифициран, копиран от специмена за подписи в Агенцията по вписванията. Дори си личи. Бях изумен, когато прочетох името на Лена Бориславова“, заяви Атанас Русев.
Той заяви, че са подали сигнала до ДАНС през юли 2023 г. Разследващият журналист от „Бивол“ Асен Йорданов уточни, че те сами са отишли в ДАНС, а не са били викани.
„След сигнала, който подадохме, ни извикаха в ДАНС, за да дадем показания. Това стана след като сме подали сигнала. Бяхме трима човека от сдружението. Сигналът беше за нещо неправомерно, което се е случило. Става дума за фалшиви документи, но в тези документи не бяхме видели пълномощно и т.н. Отидохме там през месец юли, показаха ни набор от документи и започнаха да ни питат дали сме се подписвали или не под тези документи. Всички документи, които ни показаха, там фигурираше моят фалшифициран подпис“, обясни Атанас Русев.
Той е категоричен, че не познава Лена Бориславова и никога не я е виждал. "Не съм говорил с нея по никакъв повод. По телефона не съм разговарял с нея. За мен беше изумление, когато видях, че Лена Бориславова си е извадила фалшиво пълномощно от мое име, за да се разпорежда със сдружението "Да запазим Корал", добави Русев.
Той обясни, че не е имало заседание, на което Кирил Петков да напусне сдружението: "Такова общо събрание на нашето сдружение никога не е имало. Всички тези документи са изфабрикувани".
На въпрос какви са щетите от това, Русев отговори така: "Представете си, че притежавате фирма. Събуждате се една сутрин, отивате във фирмата и виждате, че там на стола ви стои някой друг. Връщате се и виждате в Агенцията по вписванията, че Лена Бориславова си е извадила фалшиво пълномощно и вече управителят е някой друг".
Той каза, че сдружението им е с идеална цел и не може да става дума за материални щети.
"Подобна наглост и арогантност не мога да си представя", категоричен е Русев.
В събота сайтът "Биволъ" публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на "Да запазим Корал" Атанас Русев. Първият е пълномощно, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите са протокол от заседание, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Неверните обстоятелства били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси.
"Това е "иконата" на "Продължаваме Подмяната", Лена Бориславова, която се е изгаврила с мен и сдружението което представлявам, като си е направила фалшиво пълномощно от мое име и още куп фалшиви документи и подписи, с което е сменила Управителния Съвет на нашето гражданско сдружение "Да запазим Корал". Ред престъпления според Наказателния Кодекс", пише Русев в профила си във Facebook, публикувайки разследването.
"За да може нейният Кирил Петков да влезе във властта. В нарушение на закона. Каква може да е движещата сила за подобна жестока наглост и чувство за абсолютна безнаказаност? А напоследък, по всички медии с арогантното си и надменно поведение, и ясното желание отново да управляват и решават бъднините на нашата България?!?!? Каква мизерия на съзнанието", добавя Русев.
29.04.2024, 14:14 часа
434 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha