Новите съветници и кметове в Монтана положиха клетва

Новите съветници и кметове в Монтана положиха клетва Новите кметове и общински съветници в Монтана положиха клетва. Това стана на учредително заседание вчера. То бе открито от областния управител Росен Белчев. „Много лесно е да се руши, много по-трудна е да създаваш, да градиш”, каза той. 
32-ма души получиха удостоверенията си за общински съветници. След това те, кметът Златко Живков и кметовете на 10-те села с над 350 жители, където имаше пряк избор, положиха клетва.
С тайно гласуване и без нито един глас против, съветниците избраха за свой председател  Иво Иванов. Той бе и единствената номинация за поста. Това е четвъртият му мандат като председател на Общинския съвет и пети като общински съветник.
„Днес мога да обещая още от същото – работа, подреденост, диалогичност и готовност за постигане на компромис. Убеден съм, че всички сме тук за да работим за бъдещето и настоящето на община Монтана. Трябва да продължим така, че след работния си ден всеки да има какво да прави. В града ни да се живее интересно, ангажирано и това е начина да останат повече хора в Монтана. Всъщност в клетвата ни е казано всичко - „да работим за благоденствието на гражданите на община Монтана” , заяви Иво Иванов.
Само един съветник, избран с листата на НДСВ – ДПС се отказва от мандата си. Мястото на Марян Димитров ще бъде заето от следващия в листата.
Няма да има персонални промени в кметствата, нито ще бъдат сменяни кметски наместници, каза кметът Златко Живков. 
 
05.11.2019, 09:42 часа
5650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha