Административният съд във Враца гледа шест дела по жалби за резултатите от местния вот

Административният съд във Враца гледа шест дела по жалби за резултатите от местния вот На 4 и 5 ноември в Административен съд – Враца са образувани шест административни дела по жалби против решения на Общинските избирателни комисии в Бяла Слатина, Роман, Оряхово и Враца.
Първото е образувано по жалба на зам.-председател на СИК в Бърдарски геран и на кандидат за кмет на селото против решението, с което е обявен за избран за кмет на същото населено място Пламен Лазаров Петков. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 7 ноември от 10:00 часа.
Друго дело е образувано по жалба на Цветелина Иванова Ботева от село Камено поле, общ.Роман, против решение за допускане до участие на втори тур за кмет на село Камено поле, община Роман, с което са допуснати до участие Цветелина Иванова Ботева, издигната от ПП ВМРО – Българско национално движение и Иван Цветков Иванов, издигнат от Местна коалиция (МК) АБВ/СДС, Атака, АБВ/.
С определение, съдът е оставил без разглеждане жалбата и е прекратил производството по делото на три основания - жалбата е недопустима, тъй като решението е съгласно нормите на ИК и не подлежи на самостоятелно обжалване; липса на правен интерес от оспорването, тъй като за кмет на Камено поле на втори тур е избрана именно жалбоподателката Цветелина Ботева.
Трето дело е образувано по жалба на Галина Цветанова Иванова, кандидат за общински съветник от кандидатската листа на коалиция „БСП за България“ против решение на ОИК – Оряхово за избиране на общински съветници. В жалбата е посочено, че оспореното решение е издадено въз основа на грешно попълнен протокол от конкретна СИК, в който не е отразен преференциалния вот за жалбоподателя. 
Две дела са образувани по жалба Касъм Мехти Касъмов, представител на МК „Новото време“ в Бяла Слатина. Едното е против решение на комисията, с което е обявен за избран за кмет на общината Иво Ценов Цветков, като се твърди, че решението е незаконосъобразно, поради допуснати нарушения на изборния процес. Другото е за избиране на общински съветници. Изложени са твърдения за незаконосъобразност на оспореното решение, поради допуснати нарушения на изборните правила.
Последното дело е образувано по жалби на Цветелина Върбанова Дамяновска, упълномощен представител на коалиция „БСП за България“; Иван Георгиев Иванов, регистриран кандидат за общински съветник от същата партия и Иван Николов Узунов, кандидат за независим общински съветник против решение на ОИК – Враца за избиране на общински съветници и решение за допълване на решенията на общинска избирателна комисия Враца относно обявяване на избрани кметове и общински съветници в изборите на 27 октомври в община Враца.
 
06.11.2019, 09:18 часа
1363 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha